Gode grunde til at spise kød

Der er de sidste år blevet diskuteret, om hvorvidt det er sundt at spise kød. Dette emne er kommet på banen, efter der de seneste år er kommet en del vegetarer og veganere til. Men er det faktisk sundt at spise kød, og hvor går grænsen? Dette vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

 

Vigtige proteiner i kød

De proteiner som du finder i kød er særdeles vigtige for vores immunforsvar, samt vedligeholdelse af vores muskler, hud, negle, hår og knogler. Der er delte meninger om hvorvidt det er sundt at spise kød hver evig eneste dag, men sandheden er, at der ikke er et korrekt svar på dette. Det skader selvfølgelig ikke kroppen at spise vegetarretter en eller to gange om ugen, da der findes mange lækre kødfrie retter. Der bliver rådet til, at holde sig til omtrent 500 g kød pr. person om ugen, hvilket specielt mænd har svært ved at overholde.

Hvis du mangler inspiration til opskrifter med kød, kan du hurtigt og nemt bestille måltidskasser til døren. Du får levereret friske råvarer, som næsten altid er 100% økologiske. Med leveringen, er der opskrifter, som ikke tager mere end 30 minutter at tilberede. Hvis du da vil lære om andre måder at tilberede dit kød på, så vær ikke bange for læse de andre artikler på vores hjemmeside.

Som det er med kød, og alt andet mad, handler der bare om at spise det i moderate mængder. Hvis du dyrker en del motion, kan du godt tillade dig at spise mere kød, da du dermed har brug for flere proteiner, end hvis du sidder stille det meste af dagen. Husk dog så vidt som muligt, at have de anbefalede 600 gram grøntsager på tallerkenen om dagen.

 

Dansk kød skader ikke miljøet

Dansk kød er som mange ikke ved, faktisk klimaeffektivt produceret. Du behøver altså derfor ikke have dårlig samvittighed, når du sætter tænderne i en saftig bøf. Der er hos danske landmænd kommet stor fokus på dyrevelfærd, og flere og flere landmænd kører økologisk landbrug.

Så du kan altså alt i alt med god samvittighed, spise dansk kød når du har lyst!

Indlæg oprettet 20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Videre til værktøjslinje