Go Back
Udskriv

Spansk tørret svinekam

Denne spansk-inspirerede tørrede svinekam er fantastisk som pålæg eller tapas.

Ret Snack, Tilbehør
Køkken Middelhavet
Forb. tid 15 minutter
Sprængning 7 days
Antal 1 kg

Ingredienser

  • 1 kg Grisekam Uden svær
  • 25 gram Rørsukker eller farin
  • 15 gram Salt
  • 15 gram Nitritsalt Brug alm. salt hvis du ikke har nitritsalt
  • 2 tsk Sort Peber
  • 2 tsk Fennikelfrø
  • 1 spsk Paprika Brug røget paprika hvis der ønskes røgsmag
  • ½ tsk Hvidløgspulver Efter smag
  • ½ tsk Chilipulver Efter smag
  • ½ tsk Tørret timian
  • Hvidvinseddike Til aftørring

Sådan gør du

  1. Rist Peberkorn og fennikelfrø panden. Hold øje med dem, når det dufter kraftigt, er de førdie - det går hurtigt!

    Bland de øvrige tørre ingredienser i, og knus det hele i en morter.

    Gnid grisekammen ind i ingredienserne og pak den i en vakuumpose eller en almindelig plastpose hvor så meget luft som muligt fjernes.

    Snør den gerne op hvis du ønsker en bestemt form på den færdige kam. Den skal selvfølgelig snøres inden den pakkes i pose.

    Nu skal den hvile i køleskabet i ca. 14 dage, eller indtil den føles fastere at trykke på. Prøv dig frem men 14 dage går man ikke galt med.

  2. Herefter tages den ud af posen, skylles for krydderier og hænges op. Optimalt kan den hænges i et modningsskab, men den skal egentlig blot hænge frostfrit og tørt.

    Den kan pakkes i en dry age pose og blot opbevares i køleskabet.

  3. Efter mindst et par uger og gerne 6, er den klar til at blive skåret af. Ligesom en hjemmelavet bacon, kan man sagtens skære af den og hænge den tilbage i skabet hvis man er lidt opmærksom på hygiejnen.

    Prøv den f.eks. som topping til pizza, det smager fantastisk.