Opskriften er til en 3-4 personer, men kan nemt laves dobbelt så stor, så der er en portion til den næste dag eller fryseren.
• Skrald og skær kartoflerne i mindre stykker og kog den møre i 20-25 min. Det er vigtigt at de ikke er kogt ud. Har du en rest fra dagen før så brug evt. dem. Om sommeren kan man med fordel lade kartoflerne bibeholde skralden på. Husk dog at vaske kartoflerne grundigt for jord først.
• Skær pølserne ud i små stykker.
• Pil og hak løgene.
Start med at lægge smørret i en stor gryde ved høj varme. Lad det bruse op og blive gyldent. Svits derefter løget et par minutter, til de er bløde og gyldne.
Tilsæt paprika og pølser og lad løg, paprika og pølser svitse yderlig i 3-4 minutter.
Skru ned for blusset til lav varme og tilsæt kartoflerne og de øvrige ingredienser i opskriften.
Lad retten småsimre i min. 15 minutter, men gerne længere, for jo længere den får lov til at simre, jo mere smag vil retten opnå. Blandt andet fra den tilsatte timian.