Go Back
Udskriv

Pommes frites i ovn

Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg Bagekartofler
  • 3/4 dl Olie
  • Frisk timian Kan erstattes af tørret
  • Havsalt

Sådan gør du

  1. Start med at udvande kartoflerne:

    Kartoflerne skrælles og skæres i stave på langs - de skal være cirka 1 centimeter tykke.

    Læg kartoffelstavene i en stor skål og hæld koldt vand på, til det dækker. Lad kartoflerne ligge i vandet minimum en time, gerne længere. Skift meget gerne vandet en gang undervejs. 

    Når kartoflerne er udvandet, skal de tørres grundigt. Hæld vandet fra kartoffelstavene og fordel dem på to viskestykker. Dup dem grundigt, til de er helt tørre. Skift viskestykkerne undervejs, hvis de bliver for våde.

    Når kartoflerne er tørre, kommes de i en stor frysepose. Hæld olien i posen, og masser den grundigt ind i kartoflerne. 

    Læg kartoflerne på en bageplade/bradepande beklædt med bagepapir - hæld eventuel overskydende olie fra kartoflerne inden de lægges på pladen. 

    Drys kartoflerne med rigeligt frisk timian og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter. Vend rundt i dem et par gange under tilberedningen. 

    Inden servering drysses fritterne med salt.  

Opskriftsnoter

De fleste bruger bagekartofler til pommes frites, og de er da også nemme at skrælle og skære i pæne, ensartede stave. Men faktisk er det ikke den meste velegnede sort at bruge, da de indeholder meget stivelse, og det i stivelsen i kartoflerne, der kan gøre det vanskeligt at få dem ordentligt sprøde. 

Den bedste kartoffel til pommes frites er bintje-kartoflen, og hvis du kan skaffe dem, er det oplagt at bruge dem næste gang, du laver pommes frites.