Go Back
Udskriv
Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Burger, Flæskesteg, Svinekød
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • Flæskesteg tilberedt, rester
  • Flæskesvær gerne fra stegen
  • Brun sovs tilberedt, rester
  • 2 stk. Brioche burgerboller
  • Ketchup
  • Rødkål

Sådan gør du

  1. Den ultimative resteburger, hvor alle de lækre sager, der var tilovers fra en tidligere middag, blev anvendt i en ny og næsten endnu bedre ret: flæskestegssandwichen!

    Vi lavede sandwichen med vores egne, hjemmebagte brioche-burgerboller, som vi havde liggende i fryseren fra tidligere. Vi tog dem op om morgenen, så de var optøede, men stadig friske, til om aftenen.

    Bollerne blev først ristet hele på begge sider - ikke for meget, da de bare skulle være gyldne og sprøde på ydersiden. Herefter skar vi dem over og ristede dem på skærefladerne, til de blev godt sprøde. Bollerne skal være ristet nok, da brødet, hvis det er for blødt, vil suge for meget af sovsen og blive blødt og slasket.

    Kamstegen havde vi tilberedt  i ovnen og serveret med det traditionelle tilbehør (kartofler, brun sovs og kogt rødkål). Det var så resterne fra denne steg, vi brugte til den følgende dags flæskestegssandwicher. Med resterne af stegen gjorde vi følgende:

    Sværene blev skåret af og pakket stramt ind i madpapir: dette sikrer, at sværene forbliver sprøde. Herefter røg de på køl. Kamstegen blev pakket ind i en pose og herefter kølet lynhurtigt ned, primært for at undgå bakteriespredning i kødet, der skulle gemmes. Stegen blev genopvarmet i posen i en sous vide ved 63 grader i 30-40 minutter. 

    Normalt er kogt/syltet rødkål en fast bestanddel af en flæskestegssandwich, men vi foretrak at bruge rå, fintsnittet rødkål vendt i en smule citronsaft. Dette er et friskere og sprødere alternativ til den kogte rødkål, der ellers også smager godt i sandwichen. 

    Den brune sovs var også en rest fra middagen, hvor vi var lykkedes med en virkelig velsmagende én af slagsen. Generelt bliver saucer tykkere i konsistensen, når de opbevares på køl, så vi tilsatte et skvæt fløde og gav den en tur i mikroovnen. Sovsen var herefter klar til servering!

    Sovsen blev hældt på underbollen, ketchup blev smurt på overbollen, og sandwichen blev lagt sammen om skiver af flæskesteg, snittet rødkål, syltede rødløg og sprøde flæskesvær.