Go Back
Udskriv

Tørmodnet hakkebøffer

Ret Hovedret
Keyword Dryaged, Hakket oksekød, Krogmodnet
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Hviletid 3 minutter
Samlet tid 41 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 gram Hakket oksekød Tørmodnet. Fedtprocent på cirka 8-10 %
  • Flagesalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  1. • Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før. På denne måde er du sikker på, at kødet bliver stegt og ikke kogt.

    • Ved brug af kød med en fedtprocent på 8, kan du undlade fedtstof.

    • Form kødet til bøffer og lad dem hvile på bordet i 30 minutter.

    • Når bøfferne skal steges, tænder du panden på høj varme og lægger bøfferne på, når panden har varmet i et stykke tid.

    • Når de er på panden, skal du skrue ned til middelhøj varme og tilberede dem i 3 minutter.

    • Derefter vender du bøfferne og giver dem 3 minutter på hver side.

    • Når de har fået 3 minutter på begge sider, tager du dem af panden og krydrer dem med salt og peber.

    • For at få det bedste resultat, skal du lade bøfferne stå og hvile i 2-3 minutter. Det er vigtigt, at du ikke dækker dem til. Derefter kan du servere bøfferne.

Opskriftsnoter

Tip: Kødet er krogmodnet og der er der mindre væske i dem, end der er i vådmodnet. Du får det bedste resultat ved at give dem ét minut mindre på hver side end normalt.