Hakkebøf af dryaged oksekød

Vil du gerne invitere nogle venner til aftensmad, så kan du lave hakkebøffer af dryaged oksekød. Dette har en dejlig smag og dine venner vil elske det. Dryaged kød er lækkert, og vil du have det perfekte stykke kød, så er der flere ting, som du skal gøre.

Du skal starte med at anskaffe dig disse få ingredienser:

Tørmodnet hakkebøffer

Ret Hovedret
Keyword Dryaged, Hakket oksekød, Krogmodnet
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Hviletid 3 minutter
Samlet tid 41 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 gram Hakket oksekød Tørmodnet. Fedtprocent på cirka 8-10 %
  • Flagesalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  1. • Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter før. På denne måde er du sikker på, at kødet bliver stegt og ikke kogt.

    • Ved brug af kød med en fedtprocent på 8, kan du undlade fedtstof.

    • Form kødet til bøffer og lad dem hvile på bordet i 30 minutter.

    • Når bøfferne skal steges, tænder du panden på høj varme og lægger bøfferne på, når panden har varmet i et stykke tid.

    • Når de er på panden, skal du skrue ned til middelhøj varme og tilberede dem i 3 minutter.

    • Derefter vender du bøfferne og giver dem 3 minutter på hver side.

    • Når de har fået 3 minutter på begge sider, tager du dem af panden og krydrer dem med salt og peber.

    • For at få det bedste resultat, skal du lade bøfferne stå og hvile i 2-3 minutter. Det er vigtigt, at du ikke dækker dem til. Derefter kan du servere bøfferne.

Opskriftsnoter

Tip: Kødet er krogmodnet og der er der mindre væske i dem, end der er i vådmodnet. Du får det bedste resultat ved at give dem ét minut mindre på hver side end normalt.

Vores samarbejdspartner Winefamly anbefaler følgende vine til opskriften:

Motto, Gung Ho Red Blend 2014
Aia Vecchia, Lagone 2016
Appetit de France Cabernet Sauvignon 2017




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.