Go Back
Udskriv

Hjemmelavet chips

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

  • Kartofler
  • Olie smagsneutral
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. 

    Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.

    Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.

    1. fritering:

    Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 140 grader varm. 

    Friter kartoffelskiverne i 3 minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).

    Lad kartoffelskiverne dryppe af på et viskestykke.

     

    2. fritering:

    Varm nu olien op til 170 grader.

    Kog kartoffelskiverne i den varme olie et par stykker ad gangen (hold godt øje med dem, mens de koger, de må ikke blive brankede)!

    Kogetid er nu cirka 4-10 minutter, afhængig af kartoffelsort og skivernes tykkelse. 

    Drys med salt lige inden servering!