Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern.
Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.
Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.
1. fritering:
Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 140 grader varm.
Friter kartoffelskiverne i 3 minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).
Lad kartoffelskiverne dryppe af på et viskestykke.
2. fritering:
Varm nu olien op til 170 grader.
Kog kartoffelskiverne i den varme olie et par stykker ad gangen (hold godt øje med dem, mens de koger, de må ikke blive brankede)!
Kogetid er nu cirka 4-10 minutter, afhængig af kartoffelsort og skivernes tykkelse.
Drys med salt lige inden servering!