Franske kartofler (kartoffelchips)

Lækre hjemmelavede kartoffelchips er altid godt, og det er én af de ting, man med garanti aldrig får rester tilbage af.

Er man først gået i gang med at lave chips, kan man næsten ikke lave nok – de bliver revet væk, så sørg for at lave en ordentlig portion.

Disse chips er dobbeltfritterede, hvilket vil sige, at de er kogt i olien ad to omgange. Det gør dem ekstra sprøde og lækre, og arbejdet er kun en smule større end ved de chips, der kun er fritteret en enkelt gang. 

Vi anbefaler opskriften sammen med krogmodnet oksekød, når man laver tatar.

Hjemmelavet chips

Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

  • Kartofler
  • Olie smagsneutral
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern. 

    Læg dem i koldt vand i cirka 30 minutter, skift gerne vandet en gang eller to undervejs.

    Læg kartoffelskiverne på viskestykker og tør dem grundigt. Det er vigtigt, de er helt tørre, før du går i gang med at friturestege dem.

    1. fritering:

    Varm olien op i en stor gryde, gerne en frituregryde, til den er 140 grader varm. 

    Friter kartoffelskiverne i 3 minutter i olien (kom ikke for mange i gryden ad gangen, da det sænker temperaturen på olien).

    Lad kartoffelskiverne dryppe af på et viskestykke.

     

    2. fritering:

    Varm nu olien op til 170 grader.

    Kog kartoffelskiverne i den varme olie et par stykker ad gangen (hold godt øje med dem, mens de koger, de må ikke blive brankede)!

    Kogetid er nu cirka 4-10 minutter, afhængig af kartoffelsort og skivernes tykkelse. 

    Drys med salt lige inden servering!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.