3 madlavningsteknikker du bør mestre

Er du en haj i et køkken? Og ønsker du at sætte prikken over I´et? Eller er du stadig en nybegynder, når det gælder pander og gryder?
Ligegyldigt hvad din erfaring er, kan du finde glæde og inspiration på denne side. Her vil du blive præsenteret for tre forskellige madlavningsteknikker, som alle bør mestre, hvis de gerne vil kunne lave fantastisk mad.
I løbet af denne side vil du blive klogere på disse tre teknikker:

  • Sous vide
  • Grill
  • Slow cooking

Er du klar på at lære? Så læs med herunder.

Sous vide – mørt, lækkert og smagfuldt

Sous vide er for mange et relativt nyt begreb. Er du ikke helt med på, hvad det er? Så får du her en kort forklaring.
Sous vide tilberedningen består i, at du vakuumpakker dine fødevarer, og tilbedereder dem i et vandbad. Ofte vil du få det bedste resultat, hvis du anvender en lav vandtemperatur i længere tid. Du kan lave alt fra kød til grøntsager, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.
Rigtig mange er vilde med at tilberede kød i en sous vide, fordi det færdige resultat altid er virkeligt saftigt og lækkert. Den største grund til dette er, at den vakuumpakkede pose holder på alt saften fra kødet.

Lyder dette som noget for dig? Find det rigtige udstyr her. Det eneste, du har brug for, er nogle vakuumposer, en vakuumpakker og en sous vide maskine. Og bare rolig, det er hverken dyrt eller avanceret, så alle kan være med på denne metode.

Grill – denne teknik er for alle

Grill er, modsat sous vide, en ting, der kan variere meget i pris. Et stykke grillet kød er himmelsk, det kan alle blive enige om. Alle kan nok også blive enige om, at det er lettere at få et godt resultat på en stor gasgrill, end det er på en lille engangsgrill, som har kostet 25 kroner i Netto.

Dette betyder dog ikke, at man ikke kan lave god mad på en billig grill. Her er der to gode råd, som kan hjælpe dig med at få gode grillresultater hver gang:

  • Luk låget
    – Det er en folkesygdom at grille med åbent låg. Og vi forstår det godt. Det er vildt sjovt, og man kan næsten ikke lade være med at vende og dreje kødet hele tiden. MEN. Du vil altid få det bedste resultat, hvis du lader låget ligget så ofte som muligt.
  • Temperaturen
    – Nogle madvarer skal have meget høj varme i kort tid, mens andre skal have lav varme i lang tid. Derfor kan du gøre det lettere for dig selv med en gasgrill, hvor du kan regulere varmen.

Slow cooker – til den øvede amatørkok

En slow cooker er helt perfekt til dig, der elsker hyggemad. Heri kan du lave det lækreste simremad hver eneste dag. Det er virkeligt simpelt, og det behøves ikke at koste mange penge. Du smider blot dine ingredienser i gryden, tænder den og venter 5-10 timer – nemt, simpelt og lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.