Om sommeren er det rigtig nemt at spise efter sæsonen, for årstiden byder nemlig på rigtig mange lækre råvarer. På denne tid bugner de danske supermarkeder, gårdbutikker og køkkenhaver da også med frisk og saftig frugt og grønt, som bare venter på at blive spist.
Er du mere typen, der bestiller mad ud af huset, så er du så heldig, at rigtig mange cateringfirmaer også udnytter sæsonens råvarer. Skal du have mad ud af huset i Esbjerg og omegn, så er Kokken & Jomfruen et godt bud på en virksomhed, som gør brug af sommerens lækkerier.
Som bonus fungerer mange af disse råvarer også som lækkert tilbehør til den obligatoriske grillmad, som man bare ikke må gå glip af i de lune måneder. Læs videre neden for, og få inspiration til, hvilke dejlige, danske råvarer du absolut skal sætte tænderne i denne sommer.
1. Nye kartofler
Findes der noget bedre end nye kartofler? Nye, danske kartofler har en fantastisk smag, og der skal ingen raketvidenskab til for at tilberede dem. En stor del af kartoflernes charme er, at man bare kan skrubbe og koge dem for derefter at drysse lidt salt og peber over dem. Mere skal der ikke til for at lave en skøn sommerlig ret, der stort set passer til al slags kød. Kartofler kan spises både kolde og varme, og man kan skære dem i mindre stykker til salater. Kunne man tænke sig at spise noget lunt, så passer de også til rigtig mange gryde- og simreretter.
2. Nemme asparges
De sprøde asparges er i sæson i den tidlige sommer og i højsommeren, og ligesom kartoflerne kræver de ikke en stor indsats at tilberede. De smager godt, selv om hvis du ikke har gjort andet end at hælde kogende vand over dem, men aspargesens smag fremhæves særdeles, hvis man griller eller rister dem på panden.
Asparges fungerer som tilbehør i sig selv, men de kan også bruges i sommerens grønne salater, hvor de både tilføjer smag og sprødhed.
3. Sprøde agurker
Agurker er uden tvivl bedst, når det er sommer. Agurken er nok et af de mest alsidige grøntsager, der findes, og du kan bruge dem til næsten hvad som helst. Spis dem som en kølig og forfriskende snack på en varm sommerdag, eller hak dem i mindre stykker og stryg dem over salaten for et indspark, som både er sprødt og saftigt.
Du kan også prøve kræfter med syltning, så dine agurker bliver endnu mere alsidige, og du kan bruge dem til endnu flere ting i din madlavning.
4. Saftige bær
Bærrene boomer, når det er sommer. Når sommeren melder sin ankomst, kan man spise sig mæt i saftige hindbær, jordbær, brombær, kirsebær og solbær. De dejlige bær er perfekte som snacks i sig selv, men udgør også en skøn og sommerlig dessert, hvis du bare hælder lidt vaniljecreme eller fløde over dem. De er også gode til at give sommerens salater lidt naturlig sødme.
5. Læskende melon
Ingen sommer uden en forfriskende og læskende melon. Der er intet bedre end at sætte tænderne i en saftig og sød melon på en varm sommerdag. Både vandmelon, honningmelon og cantalouper er i sæson om sommeren, så det er bare om at nyde dem, mens de er til at få fat i.