Krogmodnet lammeryg

Denne opskrift er beregnet til to og er den perfekte ret at mødes over med et godt glas rødvin.

I dette eksempel bruges bøffer skåret af dansk lammeryg, som er krogmodnet i 180 dage. Det er med til at give kødet en intens smag og en særlig oplevelse.

Bøfferne er i dette tilfælde serveret med lækre hasselbackkartofler og en hvid selleripure, som det perfekte tilbehør.

Stegte lammerygsbøffer med selleripure og hasselbackkartofler

Ret Hovedret
Keyword Dryaged, Krogmodnet, Lam, Lammeryg
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 personer

Ingredienser

Bøffer af lam

  • 3 stk. Lammerygsbøffer
  • Salt
  • Peber
  • Smør/ghee/olie Til stegningen

Hasselback kartofler

  • 500 gram Kartofler
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Selleripure

  • 1/2 stk. Knoldselleri
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • Piskefløde
  • Sødmælk
  • Salt
  • Peber
  • Gastrik Eller eddike og sukker

Sådan gør du

Hasselback kartofler

  1. 1. Klargør først hasselbackkartoflerne. Du kan både lave dine hasselback kartofler med og uden skræl. I alle tilfælde skal du altid sørge for at skylle dine grøntsager inden tilberedning.

    2. Efter afrensning af kartoflerne skærer du cirka 2/3 ned i kartoflerne med en skarp kniv. Det er vigtigt at være omhyggelig med kartoflen og sørge for at lægge dine snit helt tæt. Bliv ved med at snitte dine kartofler, så rillerne ligger lige så tæt hele vejen hen langs kartoflens ene side.

    Et godt trick, så du undgår at skære helt igennem dine kartofler, er at placere din kartoffel i en træske og bruge skeens kant, som stopklods for din kniv.

    3. Når alle kartoflerne er skåret, putter du de rå kartofler i en frysepose og tilsætter olivenolie, salt og peber.

    4. Ryst posen godt, så olien fordeles på alle kartoflerne.

    5. Placer nu kartoflerne i et ildfast fad med de skårede riller vendt opad. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.

Selleripure

  1. 1. Vask og skræl din knoldselleri.

    2. Skær derefter løg, hvidløg og selleri i små tern.

    3. Kom grøntsagerne i en gryde og tilsæt 1/3 vand, 1/3 fløde og 1/3 sødmælk, til det dækker alle grøntsagerne.

    4. Lad grydens indhold komme i kog og lad det simre i 20 minutter til grøntsagerne er møre.

    5. Si væsken fra grøntsagerne og gem væden.

    6. Blend de møre grønsager med en smule af væsken. Tilsæt eventuelt mere af væden indtil pureen har den rette konsistens.

    7. Smag nu pureen til med salt, peber og gastrik (eller eddike og sukker) til du er tilfreds med smagen.

    8. Hold din pure varm i en ny gryde ved lav varme.

Stegte lammerygsbøffer

  1. 1. Steg bøfferne på en brandvarm pande. Kødet er velhængt og modnet i 180 dage, så det er vigtigt at du ikke giver det for længe på panden. 2 minutter på hver side er rigeligt.

    2. Tilsæt under stegningen en god klat smør og brug en ske til at bade bøffen i det varme smør.

    3. Efter stegning krydrer du kødet med salt og peber.

Servering

  1. Server umiddelbart efter stegning de lækre bøffer af lammeryg. Sørg for at pureen er lun og at hasselbackkartoflerne er gyldenbrune. 

Det er ikke kun de klassiske kødsorter så som oksekød, svinekød og lammekød der egner sig godt til at krogmodne.
Især udskæringer af vildt er typisk lækkert, især hvis du kan lade hele dyret hænge og modne i dit modningsskab inden det parteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.