Nemme og lækre Gastroburgere

Perfekte burgere med briocheboller, saftige bøffer af krogmodnet oksekød, råsyltet kål, cheddar og sprød bacon.

I dag er en burger meget mere end en bolle med bøf, icebergsalat, tomater og lidt ketchup. Burgeren er blevet en delikatesse, en kunstform – for nogle næsten en religion, der rummer uanede muligheder for, hvad den kan blive til.

Heldigvis er det ikke svært for dig at lave en burger ud over det sædvanlige, der kan smage mindst lige så lækkert, som dem du kan få på diverse burgerrestauranter.

Burger

Perfekte burgere med briocheboller, saftige bøffer af krogmodnet oksekød, råsyltet kål, cheddar og sprød bacon.

Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Burger, Dryaged, Hakket oksekød, Oksekød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 400 gram Hakket oksekød Krogmodnet i 60 dage
  • 10 gram Smør
  • 100 gram Spidskål Frisk
  • 2 skiver Cheddarost
  • 4 skiver Bacon
  • 1 dl Vinegarsauce
  • 2 stk. Brioche burgerboller
  • Ketchup

Sådan gør du

Råsyltet spidskål:

  1. Den råsyltede spidskål fungerer som et godt alternativ, hvis man ønsker syrlighed i sin burger, og ikke er så meget til syltede agurker eller gerne vil prøve noget nyt.

    Snit spidskålen i fine strimler, og kom dem i en skål. Tilsæt vinegarsaucen, og lad blanding stå og trække i minimum 15 minutter. Kålen har godt af at stå længere, så start gerne ud med at tilberede kålen, så den kan hive så meget smag som muligt ud af vinegarsaucen, mens du laver de andre ting til din burger.

    Blot 5 minutter før servering hælder du væden fra kålen, så den er klar til at komme i burgeren.

Bacon:

  1. Jo sprødere bacon, jo bedre smag. Et godt tip er at købe bacon i helt tynde skiver. Disse skal kun have ganske kort tid på en pande af middel varme. Vil du gøre din burger ekstra lækker, kan du købe hjemmelavet bacon hos slagteren. Få eventuelt slagteren til at skære skiverne for dig.

Bøffer:

  1. Tag gerne dit hakkede oksekød ud af køleskabet en time før, du skal til at forme bøfferne. På den måde bliver de bedre stegt, frem for at ligge og ”koge” i egne safter på panden.

    Form to bøffer af 200 g hver. Tag en pande, der er stor nok til begge bøffer, og skru op på høj varme. Kom en lille sjat olie på panden, og vent til panden er helt varm.

    Når panden er ordentlig opvarmet, kommer du al smøren på panden. Lige så snart smøren er smeltet, kommes bøfferne på panden.

    Bøfferne steges først på den ene side i fire minutter med noget tungt placeret oven på sig – dette kan eksempelvis være en ildfast fad eller lignende. Efter de fire minutter vendes bøfferne, og drysses med peber og flagesalt.

    Kom to skiver cheddarost på hver bøf, og lad derefter bøffen stege i yderligere fire minutter, så osten smelter oven på bøffen. Sørg for ikke at give bøfferne længere tid end angivet, da krogmodnet kød hurtigt kan blive tørt ved for lang stegetid.

Burgerboller:

  1. Briocheboller er nogle af de bedste boller til burgere, da de suger alle safterne fra burgeren til sig, frem for at lade dem dryppe ud mellem fingrene på dig.

    Bollerne deles i to og lægges på en brødrister med indersiderne nedad.

Serveringsforslag:

  1. Kom gerne ketchup på både over- og underbollen, og kom derefter de resterende ingredienser i burgeren. Nu kan du sætte tænderne i en fabelagtig lækker burger, du har lavet på ingen tid.

    Velbekomme.

Indlæg oprettet 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Videre til værktøjslinje