Opskrift og vejledning til tilberedning af sous vide dryaged oksemørbrad

Dryaged oksemørbrad med små sprøde kartofler, sauce bearnaise, kålchips og syltede rødløg

En mør oksemørbrad med bearnaise står højt på de flestes livret-liste. Bruger du sous vide-tilberedt oksekød efter denne opskrift, så vil du kunne servere et fuldstændig uforglemmeligt måltid.

Rækker dit kogekunst-talent ikke til det der med sous vide, så kan du sagtens bruge opskriften uden den del.

Oksemørbrad sous vide

Dryaged oksemørbrad med små sprøde kartofler, sauce bearnaise, kålchips og syltede rødløg

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Dryaged, Krogmodnet, Oksekød, Oksemørbrad, Sous vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer 20 minutter
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Oksemørbrad

  • 1200 g Oksemørbrad Krogmodnet i 30 dage
  • 20 g Smør Til stegningen
  • 1 spsk. Smagsneutral olie Til stegningen
  • 6 fed Hvidløg
  • Salt og peber

Små, sprøde runde kartofler

  • 2 kg Kartofler Gerne meget store
  • 10 g Smør
  • Salt og peber

Jordskok-/kartoffelmos

  • Resterne af de udhulede kartofler
  • 200 g Jordskokker
  • Salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.

Sauce Bearnaise

  • 600 g Smør
  • 4 spsk. Bearnaiseessens
  • 5 stk. Æggeblommer
  • Salt, hvid peber, citronsaft
  • 1 bundt Estragon og evt. kørvel Frisk

Sådan gør du

Oksemørbrad sous vide

  1. Her kan du med fordel bruge oksekød, der er dryaged. Ellers kan du sagtens bruge opskriften til en almindelig oksemørbrad.

    Dryaged kød bliver mere mørt og får en mere nøddeagtig smag.

    - Kødet tilberedes i et sous vide-vandbad i 3 timer ved 54 grader.

    - Herefter tages kødet op og tørres af.

    - Gør klar til at stege kødet på en stegepande ved ret høj varme. På panden bruges olie. Når olien er meget varm, tilsættes kødet, smørret og hvidløget.

    - Steg kødet i blot 15 – 20 sekunder på hver side.

    Gem fedtstoffet fra panden, det skal bruges i kartoffel-jordskokmosen senere.

Små, sprøde runde kartofler

  1. - Skræl kartoflerne.

    - Udhul dem med et melon-/kartoffeljern. De små kartoffelkugler lægges til udvanding. Resten af kartoflerne gemmes, for de skal bruges sammen med jordskokmosen.

    - Kartoflerne koges i 5 minutter. Herefter tørres de.

    - Vend kartoflerne i en blanding af smør, olie salt og peber.

    - De bages i ovnen i 1 time og 15 minutter ved 170 grader. (Varmluft)

    Så er de klar til servering.

Jordskok-/kartoffelmos

  1. Jordskokkerne skrælles og deles i små stykker. Resterne fra kartoffelkuglerne bruges også her. Kog begge dele i vand, som er tilsat lidt citronsaft for at undgå misfarvning. Det koges, til det er mørt, og vandet hældes fra.

    Så piskes de kogte jordskokker og kartofler til en mos. Smørret fra stegningen af kødet tilsættes sammen med fløde og mælk.

    Smag til med salt, hvid peber, gastrik og citronsaft.

Servering

  1. Server kød og mos med sauce bearnaise, grønkålschips og syltede rødløg.

Indlæg oprettet 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Videre til værktøjslinje