Pariserbøf med spejlæg af dryaged oksekød

Der findes rigtig mange varianter af pariserbøf. I denne version er der brugt krogmodnet hakket oksekød.

I stedet for rødbeder har vi valgt at bruge syltede rødløg.

Pariserbøf med spejlæg af dryaged oksekød

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Dryaged, Hakket oksekød, Krogmodnet, Oksekød
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 250 gram Hakket oksekød Af 60 dages krogmodnet oksebov og oksespidsbryst
  • 2 stk. Æg
  • 2 spsk. Syltede rødløg Hakket
  • 2 spsk. Løg Hakket
  • 2 spsk. Kapers Hakket
  • 50 gram Smør
  • 2 skiver Toastbrød Gerne hjemmebagt
  • 1 stk. Peberfrugt Skåret i mindre stykker

Sådan gør du

Spejlæg

  1. En stegepande varmes op til middelhøj varme. Opvarm smør eller olie. Slå æggene ud på panden.

    Æggene steges i 3 minutter. Vend dem, og steg dem yderligere 10 sekunder på den anden side, hvis du foretrækker, at begge sider er stegte. 

Pariserbøf

  1. Kødet tages ud af køleskabet en time før, det skal bruges. Herefter formes bøfferne.

    Ælt kødet godt igennem, når du former dem, og krydr det med salt og friskkværnet peber.

    Efter snittes kapers, peberfrugt, syltede rødløg og løg i små fine tern. Skær to tykke skiver af brødet, og læg bøfferne derpå. De trykkes godt ned i brødet, så kødet formes helt efter brødets form.

    En stegepande varmes op på ret høj varme, og smørret lægges på. Når smørret er smeltet, lægges brødet på panden med kødet nedad.

    Dryaged kød indeholder meget mindre væske end almindeligt kød. Derfor skal det ikke steges særligt længe. Så hvis du bruger noget kød, som ikke er krogmodnet/dryaged, skal du regne med et minuts længere stegetid på hver side.

    Pariserbøfferne steges i 4 minutter. Pres gerne ned på dem imens for at forhindre, at de trækker sig sammen under stegningen. Du kan for eksempel bruge et ildfast fad til at gøre det med eller blot have fadet til at stå på pariserbøfferne, mens de steger.

    Så vendes bøfferne, og de gives 2 minutter på brødsiden. Hermed sikrer du dig, at brødet bliver sprødt, og kødet bliver veltilberedt.

    Til sidst tages pariserbøfferne af panden, og de serveres med det samme.

Servering

  1.  Som tilbehør bruges kapers, spejlæg, løg, peberfrugt og syltede rødløg, så du får dig en lækker, smagfuld og farverig ret. 

I stedet for rødbeder har vi valgt at bruge syltede rødløg.

Indlæg oprettet 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Videre til værktøjslinje