Et lækkert krogmodnet stykke kød fortjener godt tilbehør. Derfor præsenterer vi her: Pommes anna er en både kendt og elsket kartoffelret, som går godt til ethvert stykke kød. De tynde lag af kartofler, som er smurt i smør og krydret godt, smelter på tungen.
En traditionel pommes anna laves typisk dagen før, den skal bruges, fordi den gerne skal stå i pres natten over. På den måde smelter lagene nærmest sammen og får deres lækre konsistens.
Opskriften, du får her, er en hurtig version, hvor kartoflerne ikke står i pres natten over – de bages derimod med det samme i pres. Resultatet bliver smagsfuldt, blødt og lækkert – næsten som en ægte pommes anna. Tilgengæld er den hurtig at bikse sammen, hvis du får gæster samme aften.
God fornøjelse.
Pommes Anna (hurtig udgave)
Ingredienser
- 1 kg Kartofler
- 75 gram Smeltet smør
- Timian
- Salt og peber
Sådan gør du
-
Start med at tænde din ovn på 200 grader.
Vask kartoflerne godt og rens dem – skræl dem, hvis du foretrækker kartofler uden skræl.
Skær kartoflerne på et mandulinjern og skyl dem herefter i koldt vand. Det er langt hurtigere end at skære med kniv.
Find en form i passende størrelse, og læg kartoflerne i lag med smør, timian, salt og peber. Hvert lag af kartofler skal pensles med smeltet smør og krydres. Hold lidt igen med salt.
Vi bruger her en brødform, men du kan bruge ethvert ildfast fad. Find samtidig noget, du kan bruge som vægt, når de skal bages i pres.
Bag din pommes anna under sølvpapir og pres i 1 time ved 200 grader.
Tag din pommes anna ud af ovnen og ud af formen, skær den i passende stykker og bag den yderligere i 20 minutter ved 200 grader uden pres.